Recept: raw pepermintové čokoládové štvorčeky

[Celkovo: 1    Priemer: 5/5]

Korpus

  • 1 šálka surových mandlí
  • 1 šálka ďatlí
  • 1 polievková lyžica raw kakaového prášku

Náplň

  • 1 šálka kešu orechov
  • 1/2 šálky pohánkovej krupice
  • 1/4 šálky čerstej mäty
  • 1/4 šálky kokosového oleja
  • 1/4 šálky javorového sirupu
  • 1/4 – 3/4 polievkových lyžíc pepermintového oleja (záleží, akú chcete intenzívnu chuť)
  • 1/2 šálky mrazeného špenátu (stačí necelú polovicu)
  • 1/4 šálky mandlového mlieka

Čokoládová poleva

  • 1/2 šálky raw kakaového prášku
  • 1/2 šálky kokosového oleja
  • 1/4 šálky javorového sirupu
  • na ozdobu kakaové zrná

Postup

Pripravte si pekáč (asi 20×20 cm) alebo nádobu s plastovým vrchnákom, z ktorej sa vám bude dať vyklopiť celý korpus, prípadne ho v nej nakrájať.

V kuchynskom robote spracujte mandle, ďatle a kakaový prášok. Vzniknutú drobivú zmes rovnomerne povtláčajte do pripravenej nádoby.

V robote alebo vysokorýchlostným mixérom zmiešajte všetky suroviny na náplň a dojemna vymiešajte. Nalejte zmes na vrch korpusu a zachlaďte ho.

Suroviny (okrem kakaových zŕn) na čokoládovú náplň vymiešajte. Naneste polovicu hmoty na korpus, posypte ju kakaovými zrnami, naneste zvyšnú polovicu a opät posypte kakaovými zrnami. Takto sa vytvorí chrumkavá kakaová vrstva.

Opäť celé dajte zachladiť. Nakrájajte na kocky. Dobrú chuť!

Pridaj komentár